Puur Gelders: maaltijdboxen met Gelderse producten

15 augustus 2024

Lekker, gemakkelijk en gezond eten uit de regio? Dat zijn de maaltijdboxen van Puur Gelders!
Puur Gelders is een initiatief van 90 streekproducenten en 3 korte keten initiatieven die de handen ineen geslagen hebben om streekproducten gemakkelijk en betaalbaar thuis of bij een van de afhaalpunten te bezorgen. De lekkerste producten uit de regio met inspirerende en heerlijke recepten óf al bereid in een kant en klare versmaaltijd die alleen nog opgewarmd hoeft te worden.

Puur Gelders wil de band tussen boeren en burgers in Gelderland versterken. Door lokaal te eten steun je de lokale economie en draag je bij aan een duurzamer voedselsysteem. Ze werken samen met boeren die zich inzetten voor duurzaamheid, zodat jij kunt genieten van gezond en milieuvriendelijk eten. Het is hun missie om te laten zien hoe eenvoudig en lekker het kan zijn om lokaal te eten en om bewustwording te creëren van de voordelen van seizoensgebonden en lokaal geproduceerde voeding.

Streekboxen

De maaltijdboxen van Puur Gelders zijn er in drie varianten: vlees & vis, vegetarisch en een box met kant-en-klare versmaaltijden. Allemaal samengesteld met verse Gelderse producten rechtstreeks van de boer. De inhoud van de boxen is voldoende voor twee maaltijden voor twee personen. Met de bijgevoegde inspirerende recepten zet je snel en eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel.

Doe mee met de pilot

Doe mee! Vanaf half september worden de eersten boxen geleverd en is het mogelijk om deel te nemen aan de 6-weekse pilot, exclusief in de gemeenten Nijmegen, Barneveld en Apeldoorn. Gedurende deze periode kan er zes weken lang genoten worden van heerlijke maaltijden uit één van de boxen of kies voor nog meer gemak met de verse, door chefs bereide kant-en-klaar maaltijden. De eerste maaltijdbox ontvang je dinsdag 17 september, aanmelden kan nu al!

Waarom meedoen? Door deel te nemen aan de pilot steun je niet alleen lokale boeren, maar krijg je ook de kans om als één van de eersten in Gelderland te profiteren van verse, seizoensgebonden maaltijden. Met jouw deelname hoopt Puur Gelders een nieuwe stap te zetten in de korte keten; streekproducten direct van de boer zo snel mogelijk bij je thuis.

Maak kennis met de boeren, ontdek de lekkerste recepten en bestel nu jouw Puur Gelders maaltijdbox en proef de smaak van de regio! Bezoek www.puurgelders.nl voor meer informatie.