Nieuw: Mealprep Workshops in Nijmegen! Samen gezond, betaalbaar en duurzaam koken

20 september 2024

De Streek op Tafel Nijmegen gaat in samenwerking met drie sociale organisaties aan de slag met een nieuw initiatief: Mealprep Workshops. Samen met Van Tuin Tot Bord, Huis van Compassie en de Vincentius Vereniging organiseren we in totaal negen mealprepsessies verspreid over drie locaties. De Mealprep Workshops worden tegen een lage prijs aangeboden en zijn speciaal bedoeld voor mensen die het goed kunnen gebruiken.

Wat is Mealprep?

Mealpreppen is een efficiënte manier van koken waarbij je meerdere maaltijden in één keer bereidt. Dit bespaart tijd, geld en voorkomt voedselverspilling. Het concept is overgenomen van het succesvolle Mealprep Café van Mensa Mensa in Rotterdam. Tijdens de workshops koken de gasten samen 3 maaltijden, iedereen neemt vervolgens 4 porties per maaltijd mee naar huis. Voor jezelf, je buurman of je gezin!

Waar en wanneer?

De sessies vinden plaats op drie locaties:

  • Wijkcentrum Hatert – Van Tuin Tot Bord
  • Wijkcentrum de Biezantijn – Huis van Compassie
  • Locatie Horstacker – Vincentius Vereniging

Elke organisatie zal drie Mealprep Workshops organiseren waar deelnemers onder begeleiding van een chef samen koken. De kosten bedragen €10,- per persoon, hiervoor neemt elke deelnemer in totaal 12 maaltijden mee naar huis.

Ben jij of ken jij iemand die de workshops goed zou kunnen gebruiken? Houd dit nieuwsbericht en onze social media in de gaten. De data van de workshops worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De Mealprep Workshops worden mede mogelijk gemaakt door De Gemeente Nijmegen, De Voedselhub, Van Tuin Tot Bord, Huis van Compassie en De Vincentius Vereniging.